Ambalaj kağıdı baskı modelleri üretici ve imalatçı firmaların ilk tercihlerinden biridir. Kaliteli malzemesi ve dayanıklı yapısının haricinde üzerinde firma logosu ve firma bilgilerinin baskısının olması reklam ve tanıtım avantajı da sağlar.
Markanızı en iyi şekilde temsil eden ambalaj kağıtları ürünlerin çeşidine göre farklı kağıt türlerinden ve farklı boyutlardan üretilebilir. Gıda sektöründen mağaza sektörüne kadar günümüzde birçok alanda kullanılan kağıt ambalajların avantajları şunlardır:
- İçerisine konulan ürünler dış etkenlerden korunurlar.
- Ürünleri çizilme, kırılma veya ezilme gibi durumlardan korur.
- Uygun fiyatlı ve hafiftir.
- Ambalaj kağıtları sert kağıtlardan üretilir bu sebeple üreticiler depolarda kolaylıkla üst üste dizebilirler.
- Çevre dostudur ve geri dönüştürülebilir.
Ambalaj Kağıt Fiyatları
Ambalaj kağıtlarının fiyatları birim üzerinden hesaplanır fakat toptan olarak sipariş edilebilirler. Firmalar toptan sipariş ettiklerinde fiyat bakımından daha avantajlı olurlar. Katı, toz veya sıvı fark etmeksizin her türlü ürün ambalaj kağıtlarında saklanabilir.
Geri dönüştürülebilir ambalaj kağıtlarının ham maddesi atık kağıttan elde edilen elyaflar ile odun selülozu maddesidir. Yüzde yüz doğal bir yapıya sahiptir ve herhangi bir kimyasal içermez. Ambalaj kağıdı baskı yaptırdığınızda dilerseniz her iki tarafı da kullanabilirsiniz.
Ambalaj kağıtları yalnızca üretici firmalar tarafından değil tanıtım ve organizasyon amaçlı da kullanılabilirler. Fuar organizasyonlarında firmalar ambalaj kağıtları içerisinde promosyon ürün verirler ve fuar boyunca baskılı modellerle reklam yapmış olurlar.
Kağıt Ambalaj Geri Dönüşüm
Ülkemizde geri dönüşümü en çok yapılan ürünlerden biri de kağıt ambalajlardır. Atık kağıtlar öncelikle cinsine göre toplanarak geri dönüşüm tesislerine gönderilir. Burada su yoluyla içlerindeki elyaflar çıkarılır.
Kağıt ambalajların üretiminde kullanılan ham maddenin yarısı bu geri dönüşüm elyaflarıdır. Bu sebeple yüzde yüz doğa dostu ürünlerdir. Ambalaj kağıtlar müşterinin isteğine göre kahverengi ya da beyaz renkte olabilirler.
Ürünleriniz için kullanabileceğiniz karton, Amerikan Bristol, kraft gibi farklı kağıt çeşitleri vardır. Saklanmak istenen ürüne göre hangi kağıt çeşidini seçeceğiniz size bağlıdır.