Kafe – Restoran Açmak İsteyenlere Tavsiyeler

Türkiye gastronomi yani yeme-içme sektöründe dünya’nın en gelişmiş ülkelerinden birisidir.Ülkemizde restoran ya da kafe açmayı hayatında hiç düşünmemiş kimse yok denecek kadar azdır :))

Kafe restoran açma hayali?

Gençler öğrencilik döneminde sırasıyla; fotokopicilik, playstation salonu, çiğ köfteci, kafe ve restoran işletmecisi olmayı düşünürler. Bunların arasından çok başarılı olanlar olmasına karşın, bir çoğu para kaybedip tecrübe satın alarak girişimci olmuşlardır.

Cebinde ki para senin değil!

Günün sonunda atm’ye giden ya da cebinde şişkinlik olan her işletmeciyi gören gençler, kısa yoldan zengin olmayı hayal etmekteler halbuki o para işletmecinin değil, personel – dükkan sahibi – vergi dairesi – tedarikçilerindir.

Girişimcilerin kendine sorması gereken sorular?

  • Ne yapmak istiyorum?
  • Restoran ya da kafe açarken amacım ne?
  • Prestij mi? Para kazanmak mı?
  • Usta gittiğinde tezgaha geçebilir miyim?
  • Tatil günleriniz belli olmadan çalışmaya hazırmıyım?
  • Kimsenin ağız kokusunu çekemem diyenler, esnaf olamaz!
  • Özel sektörde yöneticisine sorumlu olmanıza karşın, girişimciyseniz herkese sorumlusunuz!

Konuyla ilgili şöyle bir kısa video dizini izleyebilirsiniz. Harika yapmış gençler

https://www.youtube.com/watch?v=sFImDMCg2dw

Ne yapmalısınız?

  1. Fizibilitenizi iyi yapın; günde kaç kişi caddeden geçiyor, işletmeler var mı, öğrenci yoğunluğu nasıl ..vb
  2. Hedef kitlenizi iyi belirleyin; Bolu Dağına İtalyan restoran açmayın
  3. Konseptinizle hedef kitleniz uyumlu olsun;  starbucks’a özenip coffee shop açtığınızda şark köşesi koymayın :))
  4. Tedarikçilerinizi iyi seçin; Kolay Gelsin isminde www.kolaygelsin.co Horeca tedarik ve yönetimi programını ücretsiz kullanabilirsiniz, bir çok tedarikçiden fiyat almadan sipariş vermeyin.
  5. Profesyonel danışmanlık firmalarıyla çalışın; Konsept ve menülerinizi belirlerken profesyonellerden destek almak size yüz  binlerce lira kazandıracaktır.
  6. Markalaşmaya önem verin; İnsan elbisesine göre karşılanıp, bilgisine göre uğurlanıyorsa ; Markalar ambalajıyla karşılanır, lezzet ve hizmetiyle uğurlanır.

Bugüne kadar Istpack Ambalaj olarak 2 bin’e yakın işletme açılışı yaptık, ilk görüşmemizde işletmecinin konuşmasından gidişatı anlıyoruz. Eğer durum vahim ve bir hayal için başlanmış serüvense, geniş ürün kataloğumuzu göstermiyoruz ki her şeye heves edip bütçesini çar çur etmesin. Ambalaj ürünlerini ve bütçesini planlayıp en efektif şekilde kullanmayı sağlıyoruz.

Örneğin; Paket servise başlayan bir işletmeye hamburger kutusundan önce hamburger kesesini ve poşetini ilk olarak baskılı yapmayı öneriyoruz.  https://ambalaj365.com/urun/plastik-hisir-market-poset/

Özel baskılı üretim yaptığımız için toplu bir şekilde sipariş vermeniz gerekiyor,  biz tüm Horeca grubuna minimum adetlerde  yardımcı olmaya çalışıyoruz ama asla Türkiye yazan gri ıslak mendil kullanmalarını kabul etmiyoruz :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir